ISTORIA COMPANIEI

Compania POLLENA-EWA are o tradiţie de peste 100 de ani în fabricarea produselor cosmetice. În 1919 Hugo Gütte şi Józef Wójtowicz au înfiinţat o fabrică mică de cosmetice în centrul oraşului Łódź. Au început prin a produce săpun şi apă de colonie (de exemplu, cel mai faimos produs cosmetic polonez – Apa de toaletă Prastara), apoi şi-au extins oferta de produse cu pudre cosmetice, şampoane şi lac de unghii. În 1939, compania cunoscută sub numele PIXIN, producea, printre alte lucruri, 17 tipuri de săpun cosmetic, iar în 1951 a fost preluată de către stat şi redenumită “Fabryka Kosmetyków Ewa”. 20 de ani mai târziu, compania a fost inclusă în grupul Pollena Chemicals Industry Union şi şi-a schimbat numele în “POLLENA-EWA”. Primele produse după război au fost săpunurile cosmetice, pudrele cosmetice, săpunurile de rufe, săpunurile de bărbierit şi pudrele pentru dinţi. Datorită ofertei variate de produse, compania a început să aibă un rol important în industria cosmetică poloneză, mai mult a fost prima companie din Polonia care a început să producă şampoane pe bază de extracte naturale din plante, care fac parte, şi în prezent, din gama de produse POLLENA-EWA. Celelalte produse populare erau lacurile şi ojele de unghii, ce au câştigat medalii de aur şi premii la diferite târguri de produse.

historia
spolka-akcyjna

SOCIETATE PE ACŢIUNI

În 1990, compania de stat F.K. POLLENA-EWA a fost transformată într-o societate pe acţiuni deţinute de angajaţi, iar în data de 24 August 1992 a fost înregistrată la Registrul Comerţului. În conformitate cu un contract de împrumut din decembrie 1992, activele companiei au fost transferate angajaţilor, cu titlu oneros. În decembrie 1997, în urma negocierilor cu Ministrul Trezoreriei, a fost semnat un contract în care împrumutul către angajat a fost transformat într-un acord legalizat de achiziţie active. POLLENA-EWA S.A. a preluat dreptul de propietate asupra activelor utilizate anterior de către fosta companie de stat şi şi-a schimbatul statulul - a încetat să mai fie o societate pe acţiuni deţinute de angajaţi şi a devenit o societate pe acţiuni cu capital privat. A fost definită ca o societate pe acţiuni printr-un act notarial din 19 iunie 1992 şi înregistrată la Tribunalul Teritorial în data de 24 august 1992.

TORUŃSKIE ZAKŁADY MATERIAŁÓW OPATRUNKOWYCH S.A.

În septembrie 1999, compania a primit dreptul de cotare la bursă, şi astfel, în 4 noiembrie 1999 primele titluri de acţiuni au fost listate la Bursa de Valori din Varşovia. O dată cu implicarea investitorului, Toruńskie Zakłady Materiałów Opatrunkowych S.A. în 2003, compania a avut posibilitatea să utilizeze în mod eficient potenţialul de producţie şi să menţină calitatea superioară a produselor. În noiembrie 2012, Toruńskie Zakłady Materiałów Opatrunkowych S.A. a devenit acţionarul unic şi propietarul companiei F.K.POLLENA-EWA S.A. La cererea companiei, în ianuarie 2013, Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia a permis restaurarea certificatelor de acţiuni, şi astfel F.K. POLLENA-EWA S.A. a pierdut statutul de companie publică.

torunskie-zaklady-materialow-opatrunkowych---2
certyfikaty

CERTIFICATE

Calitatea superioara a produselor noastre este asigurată de dotarea corespunzătoare a laboratoarelor fizico-chimice şi microbiologice, de certificarea ISO 9001 în managementul calitatii din 1996 şi prin aplicarea regulilor GMP, certificate de TÜV Nord Polska – companie acreditată în Polonia şi în Germania.

MĂRCILE NOASTRE

Compania deţine mărci consacrate, cum ar fi Eva Natura sau Kanion şi continuă dezvoltarea de noi mărci, ce se bucură de interesul şi aprecierea clienţilor. Oferta cuprinde produse asociate cu eficienţa şi calitatea superioară, pentru îngrijirea complexă a feţei şi a întregului corp, cât şi o gamă variată de parfumuri.

 

about-us-page-our-brands